Analiză activitate Fort H1 2023

P&L consolidat

Creșterea cifrei de afaceri cu 11% față de primul semestru al anului 2022 nu poate fi considerată una spectaculoasă, însă reprezintă o tendință pozitivă pe care ne angajăm să o menținem până la finalul anului.

Această situatie a fost influențată de două elemente majore:

  1. Demararea oferirii modului “managed services” pentru oferirea serviciilor duce la o scadere a cifrei de afaceri pe termen scurt, in contrapartida cu asigurarea unor venituri recurente.
  2. Un număr de proiecte au fost amânate pentru trimestrele trei și patru, ceea ce a avut un impact negativ asupra situației financiare a companiei în raportul de profit și pierdere pentru primele șase Cu toate acestea, estimăm că această situatie va conduce la obținerea de rezultate mai bune în cea de-a doua jumătate a anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022.

Planuri pentru final de an:

  • Creșterea cifrei de afaceri: Ne propunem să continuăm trendul pozitiv și să înregistrăm o creștere a cifrei de afaceri cu cel puțin 25% față de aceeași perioadă a anului precedent.
  • Extindere Internațională: Vom continua să explorăm și să extindem prezența noastră pe piețele internaționale, având ca obiectiv semnarea de colaborări cu cel puțin 3 clienți din afara României.
  • Implementarea proiectelor amânate: Ne vom concentra asupra implementării proiectelor amânate în primele 6 luni ale anului, cu scopul de a aduce rezultate pozitive în trimestrele 3 și 4.
  • Investiții în dezvoltarea pipeline-ului de vânzări: Vom aloca resurse semnificative pentru a dezvolta un flux solid de oportunități de vânzări, care să susțină creșterea planificată a veniturilor. Avem deja parteneriate in acest sens.
  • Menținerea ponderii serviciilor la aproximativ 60% din cifra de afaceri
  • Creșterea ponderii serviciilor recurente la aproximativ 50% până la finalul anului, prin intermediul vânzării managed services și abonamente SOC.

Aceste obiective relevante vor ghida eforturile companiei în următoarele luni, contribuind la creșterea și consolidarea poziției pe piață.

A quick look at our work

These are our most valuable projects in over 8 years of presence on the market.